Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις από την Νεφέλη Ορφανού στην εκπομπή «Super Κατερίνα» σχετικά με το ευαίσθητο θέμα των αμβλώσεων. Παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως δεν έχει προσωπική εμπειρία, τόνισε με σιγουριά ότι οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις τους βασισμένες στις ιατρικές συστάσεις.
Η Νεφέλη Ορφανού τόνισε, πως δεν θα συνέχιζε μία εγκυμοσύνη, εάν ο γιατρός της την είχε ενημερώσει, πως εντοπίστηκαν ανησυχητικά ευρήματα για την υγεία του εμβρύου και δεν πρέπει να γεννηθεί «επειδή το θέλει ο Θεός». Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Δεν με έχει απασχολήσει ποτέ για να ξέρω. Πρέπει κάτι να περάσει από εμένα για ξέρω. Αν σου πει ο γιατρός “κάτι δεν μου φαίνεται καλά”, θα κάνεις άμβλωση, δεν θα βγάλεις ένα παιδί ανάπηρο, γιατί το θέλει ο Θεός. Δεν το θέλει ο Θεός. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό», προκαλώντας διχασμό για την άποψή της.
«Εγώ δεν παντρεύτηκα και δεν έκανα παιδί γιατί ήθελα να είμαι ελεύθερη, δεν θα άφηνα το παιδί μου σε οικιακή βοηθό» σχολίασε η ηθοποιός για την απόφασή της να μην κάνει οικογένεια.