Τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στην τοστιέρα

2 years ago

Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μια κανονική τυρόπιτα αλλά θέλετε ένα σπιτικό σνακ για εσάς και για τα παιδιά σας, τότε σας έχουμε τη κατάλληλη συνταγή.



Θα έχετε την πιο νόστιμη πίτα που υπάρχει σε χρόνο μηδέν! Αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχω φάει για Εύκολη Τυρόπιτα ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ! Πολύ πρακτικη συνταγή για όλες τις ώρες ιδιαιτερα οταν θελήσουμε να φάμε τυρόπιτα. Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis.

Παράλληλα, σας θυμίζουμε ακόμη μία υπέροχη συνταγή για την πιο νόστιμη τυρόπιτα με λίγες θερμίδες – Ιδανική για μετά τις γιορτές

Υλικά

-60 γρ. αλεύρι Κούλα
-1 μεσαίο αυγό
-250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα υλικά. Τη ζύμη που φτιάχνουμε, την κλείνουμε σε λαδόκολλα, την βάζουμε στην τοστιέρα για 15 λεπτά και κατόπιν αφού βγάλουμε τη λαδόκολλα, ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Αντί για τοστιέρα, μπορούμε να τηγανίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, χαμηλή φωτιά και με κλειστό καπάκι.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Τυρόπιτα «λουκούμι»: Απόλυτα κρεμώδης και έτοιμη σε λιγότερο από 15′

Στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και κρεμώδη, αφράτη γέμιση με τυρί φέτα και ανθότυρο.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη και μπορείτε να την φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή. Έχει θεσπέσια γεύση και υφή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο καθημερινό αλλά σίγουρα και στο επίσημο τραπέζι σας, ενώ σας παραθέτουμε και ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για τυροπιτάκια “κατημέρια” με ξινομυζήθρα και μέλι!

Τα υλικά για την τυρόπιτα

  • Για 1 μεγάλο ταψί
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι

Για τη κρέμα γέμισης

  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.σ. βούτυρο κρύο
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • ½ κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Η εκτέλεση συνταγής για τυρόπιτα

  • Για τη κρέμα γέμισης: Τρίβετε τη φέτα και λιώνετε με πιρούνι το ανθότυρο. Τα βάζετε σε μπολ, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνετε σιγά σιγά, βροχηδόν, το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί. Μετά συνεχίζετε να ανακατεύετε συχνά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Στη συνέχεια αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά και ενσωματωθεί στη κρέμα. Σκεπάζετε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη κρέμα, για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της.
  • Μόλις χλιαρίνει ρίχνετε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά, τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Για το ταψί: Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί (το μέγεθος του ταψιού εξαρτάται από το πάχος που προτιμάτε να έχει η πίτα σας), στρώνετε στη βάση του 1 φύλλο και το λαδώνετε. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο τη διαδικασία με άλλα 3 φύλλα για να έχετε συνολικά 4 φύλλα.
  • Ρίχνετε στο ταψί, πάνω στα φύλλα τη μισή γέμιση, ισιώνετε την επιφάνειά της ισομερώς και από πάνω στρώνετε άλλα 2 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Ρίχνετε και την υπόλοιπη μισή γέμιση στο από πάνω και ισιώνετε πάλι ισομερώς την επιφάνειά σας. Ολοκληρώνετε σκεπάζοντας τη πίτα με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα.
  • Προσθέτετε το γιαούρτι στο ελαιόλαδο που σας περίσσεψε, ανακατεύετε καλά με πιρούνι να ομογενοποιηθούν και μετά με ένα πινέλο αλείφετε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας. Την πασπαλίζετε με το σουσάμι και προσεκτικά τη χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες ή σε κομμάτια.
  • Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό με τα δάχτυλά σας και ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της. Τη βράζετε την αφήνετε για κρυώσει τόσο όσο να μπορείτε να τη κόψετε και μετά την απολαμβάνετε.

Πηγή

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο