Τυρόπιτα «express» για πραγματικούς μερακλήδες – Η μυστική συνταγή της επιτυχίας!

2 years ago

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με κλασική συνταγή για τυρόπιτα, μετά την “λουλουδένια” στριφτή που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα.



Πάμε να την δούμε αναλυτικά;

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
6 αυγά
400γρ κρέμα γάλακτος
500-600γρ τυριά τριμμένα
700ml γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο σκόρδο σκόνη(προαιρετικά)
10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τα 500ml γάλα, τα 200ml κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή σύρμα. Προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγο για το τέλος), το ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο τριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε

Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα, τα σουρώνουμε (σαν ακορντεόν) και τα βάζουμε στο ταψί να βραχούν καλά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια!

Συνταγή για τυρόπιτα

“Χατσαπούρι” – Μία ακαταμάχητη τυρόπιτα που ανταγωνίζεται σε νοστιμιά αντίστοιχες του φούρνου! (Video)

«Ροδοκόκκινες» φωλίτσες πίτας με τυρί, πεντανόστιμες και εύκολες σε παρασκευή.

Αν έχετε τυρί στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε εύκολα τα πιο νόστιμα Χατσαπούρι χωρίς τηγάνι για όλη την οικογένεια!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: “Μελένια” γεύση: Ανοιχτή τυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και 2 τυριά

Οι πίτες Χατσαπούρι είναι πεντανόστιμες να τις απολαύσουμε και είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τη συνταγή την πρότεινε η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ αλάτι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 400 γρ κρύο γάλα

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ τυρί γκούντα

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο
  • 3 κτσ ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα:

  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε με ένα σύρμα την ξηρή μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Προσθέτουμε το αλάτι μόλις αρχίσει να γίνεται ένας χυλός και έπειτα συμπληρώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  • Λαδώνουμε το μπολ βάζουμε την ζύμη και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  • Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου για 1 ώρα.
  • Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  • Ανοίγουμε ένα – ένα τα μπαλάκια με τα χέρια μας και στον κέντρο της ζύμης βάζουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας(η συνταγή έχει γκούντα).
  • Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες της ζύμης και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε προσεκτικά.
  • Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά.
  • Με τα δάχτυλά μας δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στις πίτες.
  • Αλείφουμε με ένα κρόκο και 3 κτσ ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο