Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αναρτήσει μια εικόνα που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και τον απεικονίζει ντυμένο με παπική ενδυμασία.
Η εικόνα κοινοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ενώ είχε επιστρέψει από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου αστειεύτηκε (;) ότι θα ήθελε να διαδεχτεί τον εκλιπόντα Ποντίφικα. Ερωτηθείς ποιος θα ήθελε να είναι ο επόμενος Πάπας, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους: «Εγώ θα ήθελα να γίνω πάπας. Αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή».
Η ανάρτηση προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Ενώ ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τη βρήκαν χιουμοριστική, άλλοι την επέκριναν ως ασέβεια -ειδικά όταν έρχεται λίγο μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.
Μάλιστα, τη συγκεκριμένη ανάρτηση κοινοποίησε και ο Λευκός Οίκος.
Διαβάστε επίσης:
ΣΚΑΪ: Ηχηρή παραίτηση λίγο πριν το τέλος της σεζόν – Φεύγει μετά από 14 χρόνια