Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πλατεία Βακσάλα, με κατοίκους να ακούν αρχικά 5 με 7 πυροβολισμούς στην περιοχή και στη συνέχεια κραυγές. Άλλοι μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό των πυροβολισμών σε 9.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πλατεία Βακσάλα και τους γύρω δρόμους, αναζητώντας τον δράστη της επίθεσης ο οποίος φέρεται να διέφυγε με ηλεκτρικό σκούτερ.
#BREAKING 🇸🇪 Several people have reportedly been killed in a mass shooting at Vaksala Square in central Uppsala, Sweden. A major police operation is underway following reports of gunfire.
Police said they received calls about loud bangs in the city centre. A large area has been… pic.twitter.com/3wFUUbXKKe
— 凤凰欧洲 PhoenixCNE News (@PhoenixCNE_News) April 29, 2025
Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησής του υπόπτου ή των υπόπτων καθώς παραμένει ασαφές αν ήταν ένας οι περισσότεροι δράστες. Στην επιχείρηση συμμετέχει ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά το μακελειό που προκάλεσε ένας 35χρονος άνεργος σε κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων στην πόλη Ερεμπρού, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της Στοχκόλμης. Ο μακελάρης είχε σκοτώσει δέκα ανθρώπους προτού βάλει τέλος στη ζωή του.
Διαβάστε επίσης:
Πορτοσάλτε: Το σχόλιο για το «αντίο» του Γιώργου Παπαδάκη που προκάλεσε αντιδράσεις
Διπλωματικό επεισόδιο στην ξιφασκία: Ελβετοί γύρισαν την πλάτη στην Ισραηλινή ομάδα