Η Σμαράγδα Καρύδη πήρε δημόσια θέση στη συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί σχετικά με τις αμβλώσεις, επιλέγοντας να αναδείξει μια διαφορετική πτυχή του ζητήματος.
Μέσα από ένα story στο Instagram, η ηθοποιός και παρουσιάστρια, με αφορμή τις δηλώσεις του Άρη Σερβετάλη δεν τοποθετήθηκε απευθείας για το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά άσκησε κριτική στα μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη συζήτηση.
Παρόλο που θεωρητικά αντιμετωπίζουν το θέμα ως λυμένο, στην πράξη επιλέγουν να ρωτούν άτομα με ήδη γνωστές, ακραίες απόψεις, διατηρώντας το ζήτημα στην επικαιρότητα.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση τηλεοπτικού σταθμού να ζητήσει την άποψη του Άρη Σερβετάλη για τις αμβλώσεις, η Σμαράγδα Καρύδη επισήμανε ότι η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο εκείνους που εκφράζουν αμφιλεγόμενες απόψεις, αλλά και όσους τους θέτουν τις ερωτήσεις, με στόχο να προκαλέσουν δηλώσεις που θα «ανάψουν φωτιές» στα τηλεοπτικά πάνελ.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε:
«Όμως να ξέρουμε ότι ευθύνη δεν έχει μόνο αυτός που δίνει την απάντηση, αλλά ίσως ακόμα περισσότερο αυτός που θέτει την ερώτηση. Γιατί όταν περιμένεις έξω από ένα θέατρο κάποιον θρησκόληπτο διάσημο, για να ρωτήσεις την άποψή του (που κανονικά δεν μας αφορά), ξέρεις την απάντηση που θα πάρεις.
Κι ελπίζεις, μάλιστα, η απάντηση αυτή να είναι όσο πιο ακραία ή γραφική; Για να μπορούν μετά οι εκπομπές σου και τα πάνελ να εκπλήσσονται, να πέφτουν από τα σύννεφα και να μας κάνουν επίδειξη ευαισθησίας, ενώ μόλις έχουν βοηθήσει ώστε να κρατιέται διαρκώς ανοιχτός ένας διάλογος που αμφισβητεί κεκτημένα ανθρώπινα δικαιώματα».
Με αυτόν τον τρόπο, η ηθοποιός επεσήμανε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης, αντί να συμβάλλουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο, αναπαράγουν τεχνητές αντιπαραθέσεις, δίνοντας χώρο σε αμφισβητήσεις που θα έπρεπε να έχουν λήξει εδώ και καιρό.
Ειδήσεις σήμερα:
Τζίμα: Ένταση στον αέρα του MEGA με Πρετεντέρη για Τέμπη – «Βιάζεσαι να το περάσουμε;» (video)