Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έξωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Μαΐου σε κατοικία οικογένειας με παιδί με αναπηρία, στα Σεπόλια.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η απομάκρυνση της οικογένειας έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, παρουσία δικαστικού επιμελητή και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων της ΟΠΚΕ, στο σπίτι που βρίσκεται επί της οδού Διομήδους Κυριακού.
Η τοπική κοινωνία αντέδρασε άμεσα. Κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση», καθώς και με τη στήριξη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΚΑμεΑ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 67ο Γυμνάσιο Αθηνών, κοντά στο σπίτι της οικογένειας.
«Η κυβέρνηση έδειξε την αναλγησία και τη δειλία της»
«Η εικόνα το πρωί ήταν τραγική, με ένα παιδί με αναπηρία να έχει εκδιωχθεί από το σπίτι του και να στέκεται με τις βαλίτσες του και λίγες σακούλες, όλα του τα υπάρχοντα στο πεζοδρόμιο. Με αυτή τη μαζική διαδήλωση δείξαμε τη δύναμη της καταγγελίας μας, η γειτονιά των Σεπολίων και των Θυμαρακίων.
Με αυτή την τρομοκρατική, καταδρομική επιχείρηση η κυβέρνηση έδειξε την αναλγησία και τη δειλία της, γιατί είναι ο μόνος τρόπος αξημέρωτα, με δυνάμεις καταστολής, να προωθήσει αυτή την απαράδεκτη πολιτική», τόνισε ο Θεοδόσης Μπενάτος, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση».
«Ξεσπίτωσαν μια φτωχή οικογένεια, γείτονές μας, με ένα παιδί, τον Σπύρο, γειτονάκι με αναπηρία 67%, που ο πατέρας του δεν κατάφερε να πληρώσει κάποιες δόσεις μέσα στην κρίση.
Βγήκε στο σφυρί το σπίτι τους χωρίς να το γνωρίζουν καν και οι υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν από εμάς την περίπτωση αυτή και μπορούσαν αν ήθελαν να κάνουν κάτι. Αλλά δεν ήθελαν, αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους», πρόσθεσε ο κ. Μπενάτος.
Οι τοπικοί φορείς και κάτοικοι προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της περιοχής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «ντροπή, ντροπή θα γράψει η Ιστορία, γι’ αυτούς που ξεσπιτώνουνε παιδιά με αναπηρία». Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για την οικογένεια.
Διαβάστε επίσης:
Ο Σαμαράς ετοιμάζει νέο κόμμα μέχρι το καλοκαίρι: Το όνομα που σκέφτεται
H ελληνική διασκευή του “Espresso Macchiato” που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο views (video)