Η τυρόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες πίτες των περισσότερων. Είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες όλων μας και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και χωρίς να χρειάζεστε φύλλο.



Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα «λουκούμι»: Απόλυτα κρεμώδης και έτοιμη σε λιγότερο από 15′

Υλικά

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Σουσάμι και βούτυρο
  • Ταψί:36×26 εκ.

Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα

Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα
  • Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπεικεν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται μέχρι που να πετύχουμε την σύσταση όπως φαίνεται στο βίντεο.
  • Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
  • Σε ένα πυρέξ 36χ26 εκ. βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει καλά στον πάτο του πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές μέσα στο πυρέξ και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω και άλλο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170 C.
  • Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή