«Πυρά» Δημητρη Παπανικολάου κατά του Light: «Δεν ήταν ένα λάθος της στιγμής το τραγούδι του, έχει ρητορική μίσους» (video)

5 hours ago

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» με αφορμή το τραγούδι του Light στο οποίο χλευάζει τα άτομα με αναπηρία.

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κατηγορεί τον τράπερ Light για μισαναπηρισμό, έπειτα από την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού με τίτλο «Polo».

Αιτία για τη διαμάχη των δύο πλευρών είναι οι στίχοι του τραγουδιού του τράπερ, οι οποίοι προτρέπουν σε βία. Παράλληλα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ο τραγουδιστής δεν διστάζει να κάνει ακραία ρητορική μίσους.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπανικολάου:

«Η συγγνώμη δεν πρέπει να έρχεται 24 ώρες μετά για να μειώσουμε το κόστος. Η συγγνώμη όταν την λέμε, την λέμε να νιώσουμε καλά εμείς και όχι για να νιώσουν καλά οι άλλοι. Δεν μιλάμε για λογοκρισία εδώ, αλλά για ρητορική μίσους. Υπάρχει κάποια προστασία πριν βγει αυτό και καμφθεί αυτή η ζημία; Γιατί χιλιάδες πιτσιρίκια λένε στα σχολεία, “είσαι ΑμεΑ”, “είσαι αυτιστικός”, “είσαι ανάπηρος”. Αν βάλεις ανθρώπους με αναπηρία και κάνουν τέχνη, όλοι αυτοί που βγαίνουν τώρα θα κρυφτούν, δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο σε ικανότητα αυτά τα άτομα και δεν έχουν καμία τύχη δίπλα τους. Αλλά σήμερα δεν θα προβάλλουμε τις ικανότητες. Θα το αποδείξω σε λίγους μήνες όταν θα βγουν στην τέχνη άνθρωποι με αναπηρία και φάρος θα είναι η κόρη μου, Άρια», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε

«Όλα αυτά, έχουν επεξεργασία από πίσω. Δεν είναι ένα λάθος της στιγμής, είχε πρόβες κτλ. Είναι ρητορική μίσους που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά δεν φτάνουμε σε συνειδητά λάθη επαναλαμβανόμενα. Αυτό εδώ είναι επαναλαμβανόμενη τακτική. Όποιος τα βάζει με αυτά τα άτομα, τα βάζει ουσιαστικά με τον μελλοντικό εαυτό τους. Γιατί και αν μεγαλώσει κάποιος και χρειαστεί ένα Π, ένα αμαξίδιο, γίνεται ΑμεΑ. Αντί να τους προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους κατηγοριοποιούμε και τους λέμε “καθυστερημένους”. Μία προσβολή περιγράφει τον αποστολέα, όχι τον παραλήπτη. Όπου χρειάζεται πολλή αστυνομία σημαίνει ότι “μπάζει” η παιδεία μας. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο