Προκλητικός ο Χατζηδάκης: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «έβγαλε την ζυγαριά» για τα εγκλήματα σε Marfin και Τέμπη

5 hours ago

Σήμερα, Δευτέρα 5 Μάϊου, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την τραγωδία στην Marfin που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους, την εγκυμονούσα τεσσάρων μηνών Αγγελική Παπαθανασοπούλου, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη και την Παρασκευή Ζούλια.

Από τότε μέχρι και σήμερα η δεξιά γενικότερα και η Νέα Δημοκρατία ως επί το πλείστον χρησιμοποιεί τον θάνατο αυτών των ανθρώπων για τις ανάγκες της μικροπολιτικής, φωνάζοντας πως η αριστερά δεν «φωνάζει» για να δικαιωθούν αυτά τα θύματα σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπως γεμίζουν πλατείες σε όλη την χώρα.

Μια τέτοιου ύφους ανάρτηση έκανε και το νούμερο δύο πλέον της κυβέρνησης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος βρήκε για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να «πατήσει» πάνω σε αυτή την τραγωδία και να επιτεθεί στους «ακροαριστερούς- φασίστες» που σύμφωνα με τον ίδιο και όχι με την δικαιοσύνη, είναι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των 3 ανθρώπων.

Για ακόμα μια φορά γίνεται προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη ότι η αριστερά δεν θέλει να δικαιωθούν οι ψυχές των θυμάτων της Marfin, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προπαγάνδα που διασπείρεται από το γαλάζιο στρατόπεδο 15 χρόνια τώρα.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, βάζοντας τες στην «ζυγαριά» με τις αντίστοιχες για την Marfin, κάνοντας μια σύγκριση η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να «φανατίσει» το δεξιό κοινό και δεν συμβάλει ούτε στο ελάχιστο, στην προσπάθεια να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Την ίδια στιγμή το έγκλημα στα Τέμπη οφείλεται στις χρόνιες παραλείψεις του κράτους, την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου και την υπεροψία της κυβέρνησης να «ακούσει» όσους προειδοποιήσουν ότι έρχεται το δυστύχημα, με λίγα λόγια υπάρχουν κρατικές ευθύνες.

Αντίθετα οι φυσικοί υπεύθυνοι της Marfin δεν ξέρει κανένας ποιοι είναι με την δικαιοσύνη και την αστυνομία από το 2010 μέχρι και σήμερα να μην έχουν ανακαλύψει τους υπαίτιους, με την τραγική σύμπτωση σε όλα αυτά να είναι ότι και τότε και σήμερα στην θέση του υπουργού προστασίας του πολίτη βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

Αν το έγκλημα στη Marfin είχε διαπραχθεί από ακροδεξιούς -κι όχι ακροαριστερούς- φασίστες, οι πλατείες θα γέμιζαν κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου!

Θα ακούγαμε συνθήματα για τη δημοκρατία, για την ανάγκη να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες που έκαψαν ζωντανούς την εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη και την Παρασκευή Ζούλια!

Για το έγκλημα αυτό, όμως, οι συνήθως «ευαίσθητοι» επέλεξαν τη σιωπή. Δυστυχώς, φαίνεται πως στον τόπο μας υπάρχουν ακόμα αρκετοί που υποστηρίζουν την τυφλή βία. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο φανερά. Αρκεί, με τη λογική τους, αυτοί που ασκούν βία να είναι «από τη σωστή πλευρά». Δυστυχώς!

Το έγκλημα στη Marfin, σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, δεν ήταν βέβαια ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ήταν η τραγική συνέπεια μιας εποχής όπου, με αφορμή την κρίση, κυριάρχησε ο διχαστικός λόγος, η πόλωση και η τοξικότητα. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι οι οποίοι θεωρούν πως η πολιτική αστάθεια, η αμφισβήτηση των θεσμών και οι πλατείες του λαϊκισμού και της αγανάκτησης, είναι το όχημα για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Έχουμε καθήκον, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στα σκοτεινά χρόνια του διχασμού.

Οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να χτίζουμε ένα μέλλον με δημοκρατία – που διαθέτει πάντοτε τις αναγκαίες βαλβίδες εκτόνωσης- με ενότητα και με ανθρωπιά.

Αν το έγκλημα στη Marfin είχε διαπραχθεί από ακροδεξιούς -κι όχι ακροαριστερούς- φασίστες, οι πλατείες θα γέμιζαν κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου! Θα ακούγαμε συνθήματα για τη δημοκρατία, για την ανάγκη να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι… pic.twitter.com/Wyd9bhS6jS

— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) May 5, 2025

Αν καταλάβουμε όλοι ότι η βία δεν έχει χρώμα και ότι δεν είναι η λύση, αλλά ένα ακόμα βαρύ πρόβλημα, τότε θα μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα πως το «ποτέ ξανά» δεν θα είναι απλώς ένα σύνθημα. Αλλά η πραγματικότητα στην πατρίδα μας!

Διαβάστε επίσης:

Αγορά ναρκωτικών με QR Code: Τα αυτοκόλλητα που έχουν γεμίσει τα παγάκια στα Βόρεια Προάστια – Έχουν και ελάχιστη παραγγελία

Βέροια: Παιδί ξέφυγε από τη γιαγιά του, βγήκε στο δρόμο και αυτοκίνητο πέρασε από πάνω του

Θεσσαλονίκη: Δυστυχώς για την κυβέρνηση φεύγει το «άρωμα τρομοκρατίας» – Τα νέα στοιχεία για την 38χρονη

Ξέσπασμα Χαριτάτου στον αέρα του OPEN: «Εγώ δεν τρώω το σανό της κυβέρνησης, μοιράστε το αλλού» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο