Πάτρα: Νέο εργατικό ατύχημα στην ΒΙΠΕ – Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε πρέσα

5 hours ago

Ένα ακόμη σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε επιχείρηση κατασκευής πλαστικών πάνελ στη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας, χάνοντας μέρος του δεξιού του χεριού, όταν αυτό παγιδεύτηκε και συνθλίφτηκε από πρέσα.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει πως το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα εργατικών ατυχημάτων, για τα οποία έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι «αδιαπραγμάτευτη» και καταγγέλλει συνθήκες εξαντλητικών ωραρίων, πίεσης για παραγωγικότητα, αδήλωτης εργασίας και έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

«Αυτές είναι οι βασικές αιτίες που οι εργαζόμενοι καταλήγουν να τραυματίζονται ή και να χάνουν τη ζωή τους στην εργασία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, αποδίδοντας την ευθύνη όχι μόνο στους εργοδότες, αλλά και στις κυβερνήσεις που –όπως υποστηρίζει το συνδικάτο– «στρώνουν το δρόμο» για την εργοδοτική αυθαιρεσία και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στη γενικευμένη χρήση του όρου «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες» που –όπως λέει– καλύπτει τις ευθύνες πίσω από πολλά εργατικά ατυχήματα, ζητώντας άμεση διερεύνηση των αιτίων του πρόσφατου συμβάντος και απόδοση ευθυνών.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας κλείνει την ανακοίνωση ευχόμενο ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο και δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επόμενος θα είσαι εσύ» – Το δημοσίευμα για τις απειλές Βορίδη σε Μητσοτάκη

Ο Γιώργος Μαζωνάκης διέκοψε συναυλία του στην Κύπρο – «Ξεφτίλες, δεν σέβεστε τους ανθρώπους που είναι εδώ;» (video)

Υδρούσα: Το νησάκι απέναντι από τη Βούλα που ανήκει σε έναν συνταξιούχο οδηγό λεωφορείου

Η «καλημέρα» Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που προκάλεσε χιλιάδες αρνητικά σχόλια: «Αηδία έχετε καταντήσει»

Ρένα Μόρφη: Δέχθηκε επίθεση επειδή ανέβασε ένα βίντεο να χορεύει και απάντησε κατάλληλα – «Είμαι όλα αυτά τα πράγματα»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο