Μέγα σφάλμα στα μπιφτέκια: Το λάθος που κάνουμε όλοι στον κιμά και καταστρέφει τη γεύση τους

2 years ago

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα μπιφτέκια, ειδικά σε μπέργκερ. Ωστόσο, όταν μπαίνουμε στην κουζίνα κάνουμε ένα μέγα σφάλμα όσον αφορά τον κιμά. Ποιο είναι το λάθος όλων μας;



Τα μπιφτέκια είναι μερικά από τα φαγητά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως εποχής. Αν και είναι μια εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, είναι εύκολο τα μπιφτέκια μας να βγουν άνοστα, κακοψημένα ή σκληρά σαν λάστιχο. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό με το ξύδι στα μπιφτέκια.

Υπάρχουν αρκετά λάθη που καταστρέφουν τα μπιφτέκια όπως την λιπαρότητα στα μπιφτέκια και πως να την αποφύγετε. Ποιο είναι όμως το σύνηθες λάθος που επηρεάζει αρνητικά τα μπιφτέκια;

κιμάς μπιφτέκια λάθος

Το λάθος στα μπιφτέκια με τα μπαχαρικά στον κιμά

Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να ρίξουμε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πάπρικα.
Η αλήθεια είναι ότι τα παραδοσιακά μπιφτέκια της μαμάς ζητάνε μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά με μέτρο.

Μερικά μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μπιφτέκια είναι ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, ρίγανη, πάπρικα και το σουμάκ. Όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπιφτέκια αγαπάνε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι.

Δεν είναι μόνο το ψωμί: Αυτό είναι το υλικό στην ζύμη του κιμά για extra ζουμερά κεφτεδάκια και μπιφτέκια

Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε μερικά μυστικά, για να πάτε «διαβασμένοι» στον κρεοπώλη. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με γιαούρτι στην συνταγή για μπιφτέκια.

Ο κεφτές ο σωστός

Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καυτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.

Το μυστικό με τον πελτέ ντομάτας

Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.

Πηγή

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο