Η τυρόπιτα είναι πεντανόστιμη. Πόσο μάλλον όταν είναι τηγανιτή και φτιαγμένη με μέλι. Εμείς σας προτείνουμε να τη φτιάξετε στο σπίτι μόνες σας και θα δείτε ότι όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα περέκ: Η ποντιακή λιχουδιά που είναι σκέτη απόλαυση!
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο χωριάτικο εμπορίου
- 6 φέτες τυρί φέτα (100 γρ. περίπου η κάθεμία)
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 ποτήρι του νερού μέλι θυμαρίσιο
- 100 γρ. μαύρο σουσάμι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για τηγανιτή τυρόπιτα με μέλι

Ραντίζω τη φέτα με το ούζο και από πάνω ρίχνω μέλι και μαύρο σουσάμι. Παίρνω 1 φύλλο, τοποθετώ 1 κομμάτι φέτα στη μέση του φύλλου και διπλώνω σε φάκελο.
Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζω λάδι να ζεσταθεί. Τοποθετώ το φάκελο στο τηγάνι με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω.
Μόλις πάρει χρώμα, γυρίζω και την άλλη πλευρά. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη φέτα να ψηθεί καλά.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετώ τα πιτάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλουν το περιτό λάδι.
Για να σερβίρω, κόβω κάθε πιτάκι σε 2 τρίγωνα και τα περιχύνω με μέλι και μαύρο σουσάμι.
Πικάντικη τυρόπιτα με φέτα, πιπεριές και σιμιγδάλι έτοιμη στο πιτς φυτίλι
Η απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα είναι εδώ για ένα πεντανόστιμο ξεκίνημα της εβδομάδας. Πικάντικη τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές για αξεπέραστο αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την παραδοσιακή λερίτικη τυρόπιτα με κανέλα.
Υλικά
- 500 γρ. φύλλα κρούστας
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 750 γρ. γάλα
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι
- 6 αυγά
- 750 γρ. τυρί φέτα
- 1 κιλό πιπεριές
- 5-6 ντομάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
- 1 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
- Συμιγδάλι και ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε συνεχώς στην κατσαρόλα έως ότου να πήξει το μείγμα. Προσοχή, θέλει συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά και προσθέτουμε στο μείγμα που ήδη έχουμε, το τυρί και το πιπέρι.
- Κόβουμε τις πιπερίες σε μικρά κομματάκια, αφού πρώτα βγάλουμε τους σπόρους και τις έχουμε τηγανίσει λίγο, ίσα ίσα να κοκκινίσουν.
- Στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, προσοχή, τα μισά και ρίχνουμε επάνω το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, το τυρί και από επάνω τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και τις πιπεργιές.
- Καλύπτουμε το τελευταίο φύλλο, αφού έχουμε ρίξει σε αυτό λίγο γάλα και ψήνουμε σε 200 βαθμούς.
Τυρόπιτα για μερακλήδες: Οικονομική και λαχταριστή συνταγή με κρασί, φέτα και άλλα 3 υλικά
Είναι εκείνες οι παραδοσιακές συνταγές που περνάνε από στόμα σε στόμα και αποτελούν τον απόλυτο «άσο στο μανίκι» όσων θέλουν να ετοιμάσουν γρήγορα και εύκολα ένα πεντανόστιμο έδεσμα.
Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης για τη συνταγή πως, σε αντίθεση με τα τυροπιτάκια του εμπορίου, αυτά τα σπιτικά πιτάκια δεν έχουν βούτυρο, άρα περιέχουν καλά λιπαρά και λιγότερες θερμίδες. Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε και άλλη μία συνταγή τυρόπιτας με 3 υλικά.
Το μυστικό της συνταγής είναι η ευκολία του. Δεν χρειάζεται να ξεκουράσετε τη ζύμη, αρκεί να ανακατέψετε τρία υλικά μαζί. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, διαφορετικά θα πρέπει να προσθέσετε στο αλεύρι ένα-δυο κουταλάκια Baking Powder.
Σε ό,τι αφορά στη γέμιση, η φέτα φυσικά αποτελεί βασικό υλικό, όμως σε καμιά περίπτωση κανείς δεν σας περιορίζει να βάλετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο. Κίτρινο τυρί, ίσως κάποιο αλλαντικό, μπλε τυρί και πάει λέγοντας.