Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας, αν έχετε… κάποια λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την υπέροχη φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πι και φι με φέτα και γιαούρτι.
Μπορείτε, δε, να τη συνοδεύσετε με εξαιρετικά κουλουράκια πορτοκαλιού, σε μια ακόμη απλή και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Πριν το ψήσιμο:
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
- Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
- Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.