Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής την Παρασκευή (07/03) στη Βουλή έγινε ένα ντροπιαστικό περιστατικό με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη να κάνει ένα χυδαίο σχόλιο προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, γεγονός που έφερε λίγο μετά και την διαγραφή του από την ΚΟ της γαλάζιας παράταξης.
Πιο συγκεκριμένα ενώ η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» έκλεινε την ομιλία της μιλώντας για τα παιδιά που χάθηκαν στο έγκλημα στα Τέμπη εκείνος φώναξε «πήγαινε κάνε κανένα παιδί».
Η κα Κωνστανοπούλου σήμερα (10/03) βρέθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μεταξύ άλλων σχολίασε και το συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας ότι:
«Κάποιο θείο χέρι φρόντισε ώστε ο Διαμαντής Καραναστάσης τρία λεπτά πριν να έχει βγει έξω από τη Βουλή».
«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις προφανώς στοχεύουν και στην προσωπική σου ζωή, αλλά στοχεύουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο Διαμαντής Καραναστάσης είναι βουλευτής μας και τρία λεπτά πριν γίνει αυτό ήταν μέσα στην αίθουσα.
Κάποιο θείο χέρι φρόντισε ώστε ο Διαμαντής τρία λεπτά πριν να έχει βγει έξω.
Δε ξέρω αν θα είχε αντιδράσει άσχημα, ξέρω ότι αυτού του είδους οι προκλήσεις είναι οργανωμένες για να διαλύσουν την αξιοπιστία και το κύρος αυτού που λες, τη συγκρότηση ενός ανθρώπου ο οποίος εκείνη την ώρα δίνει μία μάχη.
Εγώ ήμουν εκεί για να δώσω μία μάχη για την πρόταση μομφής και για το αίτημα της κοινωνίας που δεν έχει οξυγόνο να φύγει αυτή η κυβέρνηση.
Δε μπορεί τον πολιτικό σου αντίπαλο να προσπαθείς να τον διαλύσεις επειδή είναι γυναίκα και η μόνη γυναίκα αρχηγός, και το επιχείρημα τελικά που έχεις είναι απέναντι σε συγκροτημένες καταγγελίες είναι “είσαι γυναίκα και επειδή δεν έχεις παιδιά κι εγώ θα πατήσω πάνω σε αυτό για να σε μειώσω”», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας».