Κωνσταντινούπολη: Φόβοι από τους ειδικούς για μεγαλύτερο σεισμό – «Επικίνδυνη αυτή η περιοχή»

6 days ago

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπως  ανακοίνωσε η υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), μία από τις ισχυρότερες δονήσεις που έχουν συγκλονίσει τη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων τα τελευταία χρόνια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές, όμως οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης έτρεξαν έξω από τα κτίρια. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 12:49 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ήταν στην περιοχή της Σηλυβρίας, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός TGRT μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε αφού πήδηξε από ένα μπαλκόνι την ώρα του σεισμού. Η AFAD προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν να εισέρχονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

1798415.local 1798415.regional

Ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya, με δηλώσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε στην Σηλυβρία, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από τις καταστροφές».

Ο πρόεδρος του OAΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εκτίμησε πως μπορεί να υπάρξει ισχυρή σεισμική ακολουθία, υπογραμμίζοντας το υψηλό μέγεθος σεισμών που μπορεί να δώσει το συγκεκριμένο ρήγμα.

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο σεισμός των 6,2 ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός ή κάποιος προσεισμός. Για να εκτονωθεί η δύναμη του ρήγματος που μπορεί να δώσει και 7,5 ρίχτερ χρειάζονται 33 σεισμοί των 6 βαθμών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ στο ίδιο πλαίσιο ο γεωφυσικός μηχανικός Αλί Ιλκέρ Μπουλού μιλώντας στο CNN Türk ανέφερε: «Η περιοχή αυτή είναι μία από τις σεισμικά κενές ζώνες. Πρόκειται για ένα από τα σημεία που έχουν επισημανθεί στις μελέτες ως πιθανοί τόποι εκδήλωσης του μεγάλου σεισμού της Κωνσταντινούπολης.

Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ‘προσεισμός’. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για μία περιοχή χωρίς σεισμική δραστηριότητα εδώ και καιρό, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αστάθεια με κεραυνούς, κρύο και χαλάζι – Η δύσκολη μέρα για την Αττική

Άρης Μουγκοπέτρος: Δημόσια έκκληση από τον δικηγόρο του για συγκεκριμένο θαμώνα – Τι ζητά

Τροχαίο στην Κηφισιά: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό του 20χρονου οδηγού από αστυνομικούς – «Τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με τον ασύρματο»

Κάτι τρέχει στο υπουργείο Υγείας: Παραιτήθηκε ξαφνικά η Φωφώ Καλύβα

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο