Η συγκεκριμένη χορτοφαγική συνταγή είναι πολύ εύκολη και σου εγγυάται ένα σούπερ νόστιμο αποτέλεσμα.
Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις χορτοφαγικά μπιφτέκια με κινόα, φέτα, σπανάκι και νιφάδες βρώμης, που μπορούν να σερβιριστούν ως burger ανάμεσα σε ψωμάκια ή σκέτα, ως ορεκτικό. Με την ευκαιρία, δέιτε το υλικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα.
Υλικά
- 200 γραμμάρια κινόα
- 200 γραμμάρια φέτα
- 100 γραμμάρια ωμό σπανάκι
- 80 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 4 αυγά
- Κάρυ ή κουρκουμά (προαιρετικά)
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Λίγο φυστικέλαιο για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
- Αρχικά, μαγειρεύουμε την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και κόβουμε σε φέτες το σπανάκι.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά την κινόα και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Αν δεν είναι πολύ συμπαγή, τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Βάζουμε λίγο λάδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν είναι μόνο το ψωμί: Αυτό είναι το υλικό στην ζύμη του κιμά για extra ζουμερά κεφτεδάκια και μπιφτέκια
Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε μερικά μυστικά, για να πάτε «διαβασμένοι» στον κρεοπώλη. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με γιαούρτι στην συνταγή για μπιφτέκια.
Ο κεφτές ο σωστός
Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καυτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.
Το μυστικό με τον πελτέ ντομάτας
Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.