Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Έρχονται νέφη Cumulonimbus τις επόμενες ώρες

5 hours ago

«Επίσκεψη» στην Αττική έκανε η κακοκαιρία η οποία από χτες έχει «χτυπήσει» αρκετές περιοχές της Ελλάδας προκαλώντας αρκετές ζημιές και δημιουργώντας προβλήματα.

Ισχυρή νεροποντή έπληξε κυρίως τις περιοχές των νοτίων προαστίων, ειδικά σε Άλιμο και Αργυρούπολη-Ελληνικό, τα φαινόμενα ωστόσο τις επόμενες ώρες θα μετατοπιστούν και στην ευρύτερη περιοχή.

Για την κακοκαιρία είχε εκδοθεί και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, σύμφωνα με το οποίο σήμερα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας – (Πάνω δεξιά επιλέξτε αντί για Wind την επιλογή Rain)

Έρχονται νέφη Cumulonimbus τις επόμενες ώρες 

Συναγερμό σήμανε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, καθώς ένα σπάνιο φαινόμενο προκαλεί ανησυχία: Τα νέφη Cumulonimbus!

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο κύριος Τσατραφύλλιας τονίζει πως τις επόμενες ώρες κορυφώνεται η μεταβολή του καιρού με έντονα φαινόμενα τα οποία όπως και χθες δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα.

Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας θα βρεθούν οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας και Αργολίδας.

Συνδέονται με κεραυνούς, βροντές, ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο