«Η Κύπρος είναι ελληνική», «Γ… η Τουρκία»: Σάλος για τα συνθήματα υπαξιωματικών του Ναυτικού (video)

1 month ago

Συνθήματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές φώναξαν μέλη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης για την 25η Μαρτίου, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, τα μέλη της ΣΜΥΝ φώναξαν μεταξύ άλλων “Η Κύπρος είναι ελληνική”, ένα χουντικό σύνθημα από την εποχή της δικτατορίας, και “Γ… η Τουρκία”.

“Η Κύπρος ειναι ελληνική”, ο,τι δηλαδή φώναζαν οι πραξικοπηματίες του 1974 που χάρισαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. “Γαμιέται η Τουρκία”, μπροστά σε μικρά παιδιά που χειροκροτάνε. Εθνικιστικές εξαλλοσύνες και ανύπαρκτη πειθαρχία.

Ό,τι ειναι λάθος σε αυτή τη χώρα.#25_Μαρτιου pic.twitter.com/4joJJDKKpI

— Thanasis Kampagiannis (@TKampagiannis) March 25, 2025

“Το απαράδεκτο περιστατικό θα πρέπει να διερευνηθεί και να δοθούν απαντήσεις”, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:

“Οι εθνικιστικές κορώνες και η έλλειψη πειθαρχίας μονό ισχύ δεν εγγυώνται. Το αφήγημα της ατζέντας 2030 αδυνατίζει από τις συνεχείς αποχωρήσεις από το Π.Ν και τις σοβαρές διοικητικές αρρυθμίες, που έπρεπε να απασχολούν σοβαρά την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, καθώς η εθνική άμυνα δεν θωρακίζεται μόνο με μεγάλες δαπάνες. Με μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή και δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τα στοιχειώδη, τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει”.

Από την πλευρά της, η Νέα Αριστερά σχολιάζει: “Τα ακροδεξιά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της Αθήνας από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού γυρίζουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Έχουμε πληρώσει σκληρά τον κουφιοκέφαλο εθνικισμό των κάθε λογής πατριδοκάπηλων. Το 2025 οφείλουμε να είμαστε σοφότεροι. Αναμένουμε την επίσημη θέση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων σε βάρος των βαθμοφόρων που έδωσαν τις σχετικές εντολές κατά παράβαση των επισήμων θέσεων της χώρας μας”.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό αναμένεται να διεξαχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Οι σπουδαστές της σχολής ΣΣΑΣ τίμησαν στην παρέλαση την Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη (video)

Ένταση με την Κατερίνα Παπακώστα και την οικογένεια Πλακιά σε κηδεία – Της ζήτησαν να ανάψει κερί στα τρία θύματα των Τεμπών

Τέμπη: Ο Κοκοτσάκης αποκάλυψε τις τελευταίες λέξεις των θυμάτων – «Μαρία ήρθε η στιγμή να σου το πω»

Κωνσταντοπούλου στη Λάρισα: Αρνήθηκε χειραψία με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο