Φαρμακοποιοί: «Καμπανάκι» για νέα ηλεκτρονική απάτη – Λεία με πάνω από 15.000 ευρώ

3 hours ago

Με μία νέα απάτη έρχονται αντιμέτωποι οι φαρμακοποιοί που ανήκουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), καθώς απατεώνες προσποιούνται εκπροσώπους φορέων, όπως εφορία, τράπεζες, αλλά και τον ίδιο τον ΦΣΑ με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες τηλεφωνούν σε φαρμακοποιούς υποδυόμενοι ότι καλούν από τον ΦΣΑ, είτε από οικονομικές υπηρεσίες, με πρόσχημα την «επικαιροποίηση οικονομικών στοιχείων» ή την «επιστροφή χρημάτων».

Παράλληλα ζητούν αριθμούς κινητών τηλεφώνων και αποστέλλουν συνδέσμους επιβεβαίωσης, οι οποίοι οδηγούν σε εκροή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα χρήματα να μεταφέρονται σε τράπεζα με έδρα το εξωτερικό.

Μάλιστα ήδη τρία είναι τα επιβεβαιωμένα θύματα που έχουν χάσει χρηματικά ποσά άνω των 5.000 ευρώ το καθένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, Κώστα Λουράντο:

«Έχουμε καταγγελίες από φαρμακοποιούς, από μέλη μας. Και μάλιστα έχουμε και τα τηλέφωνά τους. Έχουμε αποταθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατί έχουμε τα ίχνη τους.

Όταν τους πάρουμε πίσω στα τηλέφωνα αυτά και τους λέμε ποιοι είστε, τρομοκρατούνται και τα σβήνουν.

Λένε ότι είμαστε από τον Σύλλογο, λέγομαι Δημήτρης ή Αντρέας και ζητούμε να επικαιροποιήσουμε τα οικονομικά σας στοιχεία. Και ζητούν στοιχεία τραπέζης».

Η ανακοίνωση του ΦΣΑ

Με ανακοίνωση προς τα μέλη του – φαρμακοποιούς ο Σύλλογος εφιστά προσοχή ενώ αναφέρεται πως όσοι έχουν πέσει θύματα της απάτης θα πρέπει να προσκομίσουν στοιχεία για να προχωρήσει η προσφυγή στις αρχές.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Στις 29 Απριλίου σημειώθηκε μια οργανωμένη ηλεκτρονική απάτη, από την οποία φαίνεται πως αρκετοί φαρμακοποιοί ενδέχεται να έχουν πληγεί. Όλα τα χρηματικά ποσά που εκλάπησαν μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρείας Revolut, με έδρα τη Λιθουανία.

Προκειμένου να προχωρήσουμε σε επίσημη κοινοποίηση της απάτης στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank), παρακαλούμε τα μέλη μας που έχουν πέσει θύματα να μας αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Επιβεβαίωση ότι υπήρξε οικονομική απώλεια
  • Το ακριβές ποσό που εκλάπη
  • Η ημερομηνία και η μέθοδος εξαπάτησης (SMS, e-mail, τηλεφώνημα)
  • Η τράπεζα από την οποία έγινε η εκροή των χρημάτων

Η συγκέντρωση αυτών των στοιχείων ενδέχεται να συμβάλει στην έναρξη διαδικασιών για την ανάκτηση των χρημάτων, αν και αυτό μπορεί να απαιτήσει σημαντικό χρόνο και δεν είναι απολύτως εγγυημένο.

Μπορείτε να αποστείλετε τις πληροφορίες στα email της γραμματείας info@fsagr ή [email protected] με θέμα: Απάτη – Revolut-29/4.

Οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Φ.Σ.Α είναι ανεξάρτητες από αυτές στις οποίες πιθανόν θα χρειαστεί να προβούν τα μέλη μας ατομικά εάν τούτου απαιτηθεί από τις διωκτικές αρχές στις οποίες θα καταθέσουμε τα σχετικά έγγραφα».

Διαβάστε επίσης:

Αγορά ναρκωτικών με QR Code: Τα αυτοκόλλητα που έχουν γεμίσει τα παγάκια στα Βόρεια Προάστια – Έχουν και ελάχιστη παραγγελία

Θεσσαλονίκη: Δυστυχώς για την κυβέρνηση φεύγει το «άρωμα τρομοκρατίας» – Τα νέα στοιχεία για την 38χρονη

Ξέσπασμα Χαριτάτου στον αέρα του OPEN: «Εγώ δεν τρώω το σανό της κυβέρνησης, μοιράστε το αλλού» (video)

Καταπέλτης η ΕΣΑμεΑ για το «POLO» του Light – Ζητεί άμεση παρέμβαση κατά ρητορικής μίσους

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο