Έπεσε το… σάιτ του Άκη Πετρετζίκη: Έδειξε την πιο αφράτη πασχαλινή τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα που δεν θα μείνει κομμάτι

1 week ago

Έπεσε το… σάιτ του Άκη Πετρετζίκη: Έδειξε την πιο αφράτη πασχαλινή τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα που δεν θα μείνει κομμάτι


Ο Άκης Πετρετζίκης που είναι ένας από τους καλύτερους σεφ στην Ελλάδα έδειξε τη συνταγή για την πιο αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα με το ίντερνετ να… πέφτει!

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη μετά τη συνταγή που αποφάσισε να δείξει ο διάσημος σεφ έπεσε από τον κόσμο που μπήκε προκειμένου να τη δει και να τη φτιάξει.

Απίστευτο κι όμως αληθινό – Έπεσε το σάιτ του Άκη Πετρετζίκη με τη συνταγή που έδειξε

Οι τυρόπιτες είναι ένα κλασικό σνακ αλλά και πρωινό στην Ελλάδα.

Παρακάτω θα δείτε μια εύκολη συνταγή για μια κλασική και παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, σόδα και γέμιση από μπεσαμέλ.

Τυρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη – Τι θα χρειαστείτε

Για την μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1/3 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, προαιρετικά
  • πιπέρι , προαιρετικά

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 500 γρ. φέτα
  • Για την πίτα
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 330 ml σόδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις.
  • Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση, τότε ρίχνουμε την επόμενη, φροντίζοντας να διαλύσουμε τυχόν γρομπαλάκια με το σύρμα χειρός.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του γάλακτος.
  • Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, τότε είναι έτοιμη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα, το πιπέρι και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν στην μπεσαμέλ.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε προσεκτικά με το σύρμα χειρός ώστε να μη διαλύθει εντελώς.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε -αν χρειάζεται- αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο