Newsroom
13/06/2025, 10:11
«Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που φέρει βελγική επωνυμία και η οποία εσκεμμένα κατασκευάζει και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις», τονίζει η ευρωβουλευτής
Newsroom
13/06/2025 | 10:11
Η Έλενα Κουντουρά καταγγέλλει δημόσια πως δέχεται επίθεση με fake news, δείχνοντας δημοσίευμα βελγικής ιστοσελίδας που εμπλέκει την ίδια και άλλους 150 πρώην και νυν ευρωβουλευτές Έλληνες και ξένους για σχέσεις με τρίτη χώρα.
Μέσα από μια αιχμηρή παρέμβαση η ευρωβουλευτής ζητά την άμεση απόσυρση των σχετικών δημοσιευμάτων και επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, ενώ σημειώνεται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.
Η δήλωση της Έλενας Κουντουρά
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται επίθεση με fake news από ιστοσελίδα απάτης (scam website) στο εξωτερικό που κατηγορεί 150 πρώην και νυν Ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένους, για δήθεν σχέσεις με τρίτη χώρα. Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που φέρει βελγική επωνυμία και η οποία εσκεμμένα κατασκευάζει και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν ήδη ενημερωθεί από τους Ευρωβουλευτές, έχουν επιληφθεί θεσμικά και διερευνούν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν την ιστοσελίδα- φάντασμα. Παρακαλώ άμεσα να αποσυρθούν όλα τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που με αφορούν με το ψευδές συκοφαντικό περιεχόμενο και να σταματήσει η αναπαραγωγή τους. Διαφορετικά, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».
Διαβάστε επίσης:
Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν: Πολλοί νεκροί – Απειλεί με «σκληρή» τιμωρία η Τεχεράνη