Δημοσκόπηση: Δεν πείθει το ΠΑΣΟΚ – Σκληρή μάχη για 3 γύρω από το 5%

4 months ago

Ευρήματα με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ένα νέο πολιτικό σκηνικό είναι υπό διαμόρφωση ενώ βουλή με 9 κόμματα φαίνεται πως θα είναι η επόμενη.

Σταθερό προβάδισμα κοντά στις 10 μονάδες καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο αδυνατεί να αναπτύξει δυναμική που να πείθει πως θα αποτελέσει την εναλλακτική πολιτική δύναμη. Το κυβερνών κόμμα τσιμπά μια μονάδα στα ποσοστά του, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά κοντά στο 15%, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που γίνεται πραγματική μάχη είναι στην περιοχή γύρω από το 5% μεταξύ της Πλεύσης Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Φωνής Λογικής, της Κατερίνας Λατινοπούλου και του Κινήματος Δημοκρατίας, του Στέφανου Κασσελάκη.

Πάνω από το όριο του 3% εμφανίζεται η Νίκη, ενώ το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται στο 2,5%. Κάτω από το όριο, δίχως προοπτική για είσοδο στη Βουλή, είναι οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.

Αναλυτικά τα ευρήματα από τη νέα δημοσκόπηση

Pulse

Pulse

Απαισιοδοξία για τις διεθνείς εξελίξεις και τα μέτωπα του πολέμου

Οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο προβληματίζουν έντονα τους Έλληνες, καθώς τα μέτωπα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή φαίνται πως δύσκολα θα επιλυθούν.

Οι 7 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι προβληματίζονται από τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ οι 8 στους 10 θεωρούν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια ή θα  χειροτερέψει το 2025.

Pulse

Pulse

Προβληματισμός για τα ελληνοτουρκικά

Ανάλογα είναι τα ποσοστά του προβληματισμού και στα ελληνοτουρκικά, κυρίως σε ότι αφορά τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας στο γενικότερο πλαίσιο.

Pulse

Η αξιολόγηση… για τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά

Όσον αφορά στην εσωτερική επικαιρότητα, οι ερωτηθέντες παρουσιάστηκαν αδιάφοροι ή αρνητικοί για τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, συνέπεια των οποίων ήταν η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Pulse

Pulse

Οι εκτιμήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου στη θέση του προέδρου, δεν φαίνεται να προκάλεσε -μέχρι τώρα- αντιστροφή του κλίματος.

Pulse

Pulse

Το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση…

Οι αλλαγές στο κοινοβουλευτικό τοπίο μετά τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέφεραν μετά από χρόνια το ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πόσο αφορά το εκλογικό σώμα η συγκεκριμένη εξέλιξη;

Pulse

Pulse

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο