Είναι από τις πιο λαχταριστές συνταγές, ενώ πρόκειται για μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή, με φέτα και ανθότυρο που θα σας ξετρελάνει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.



Υλικά για ένα ταψί φούρνου:

1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 0%
1 κούπα ηλιέλαιο
Μια πρέζα αλάτι
400-500 γρ. Αλεύρι ολικής (πούδρα) το πολύ λεπτό αλεύρι. Αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε.

Η συνέχεια της εκτέλεσης για τα ελληνικά τυροπιτάκια

Γέμιση:

200 γρ. Ανθότυρο
100 γρ. Φέτα μαλακή
1 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιπλέον: σπόρια άσπρα και μαύρα
Λίγο ηλιέλαιο για αλλειμα

Τυροπιτάκια με σπόρια

Τυρόπιτα σε 5′: Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

Βουτυράτη τυρόπιτα και τη θέλουμε τώρα! Ιδού λοιπόν η συνταγή για την αγαπημένη σας πίτα με 6 υλικά και έτοιμη σε 5′. Λιώνει στο στόμα!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 σφηνάκι σόδα (αναψυκτικό)
  • 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα στο πι & φι, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μικρό και χαμηλό ταψάκι.
  • Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 – 3 εκ.
  • Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180° C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

Τυρόπιτα του Βαρνάβα: Λαχταριστή πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε 30′

Με αττικά στάρια και απίθανη φέτα, τα τυρόψωμα του Βαρνάβα είναι πεντανόστιμα! Μια εναλλακτική συνταγή για τυρόπιτα που θα λατρέψουν όλοι και ιδίως τα παιδιά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μακεδονίτικη σφολιατένια τυρόπιτα με γιαούρτι και αγελαδινό τυρί.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο, σταρένιο
  • 2 φακελάκια (2 x 8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • αρκετό ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα ξεκινάμε βάζοντας στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τα υλικά, ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό, ώσπου να γίνει μια αφράτη, λεία ζύμη που να πλάθεται.
  • Αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος, σκεπασμένη, για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  • Κόβουμε κομμάτια ζύμης μεγέθους περίπου όσο ένα μανταρίνι. Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο περίπου 15 εκ. Βάζουμε στο κέντρο από 1-2 κουτ. σούπας θρυμματισμένη φέτα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να καλύψουμε τη γέμιση. Πιέζουμε με το χέρι για να πλατύνει ελαφρά το πιτάκι.
  • Ζεσταίνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σε μεγάλο τηγάνι, και τηγανίζουμε τα τυρόψωμα σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τα τυρόψωμα.

Πηγή: gastronomos.gr