Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια χωρίς κρεμμύδι. Μία λαχταριστή συνταγή για αυτούς που απεχθάνονται τα κρεμμύδια.
Με την ευκαιρία, δείτε επισης: Κανένα ψωμί και καμιά βρώμη: Το ζύμωμα του κιμά για τα μπιφτέκια αλλάζει μια για πάντα!
Υλικά
- 600 γρ. – 700 γρ. κιμάς
- 2 – 3 κ.σ. άσπρο ξύδι
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 κ γλ σκόνη σκόρδο
Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε τηγάνι η γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι.
Εγγυημένο: Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα!
Αυτή η συνταγή με τα μπιφτέκια θα σας ξετρελάνει, και θα τρώτε καθημερινά από εδώ και πέρα. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ρολό κιμά. Παρόλο που μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ένα συχνό λάθος που γίνεται όταν τα ψήνετε στην γάστρα.
Θα χρειαστείτε:
Ρολό κιμά
- 900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κούπα φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
- 2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι
Επικάλυψη
- 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1/3 κούπας κέτσαπ
Πατάτες
- 1.3 κιλά πατάτες
- 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
- 1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ βούτυρο
- 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες:
1. Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά.
2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.
3. Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.
4. Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
5. Τέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.
Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.