Χανιά: Η… ευγενική χορηγία της βάσης της Σούδας σε παιδιά και η αποστομωτική απάντηση γονιού

3 months ago

Την έντονη αντίδραση ενός γονέα προκάλεσε η κίνηση της διεύθυνσης ενός νηπιαγωγείου στο Ακρωτήρι Κρήτης να μοιράσει δώρα στα παιδιά με την… ευγενική χορηγία της αμερικανικής βάσης στη Σούδα.

Την αποκάλυψη έκανε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία οι γονείς των παιδιών του σχολείου ενημερώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες ότι τα δώρα που θα μοιράζονταν στα παιδιά για τις γιορτές είναι χορηγία της αμερικανικής βάσης της Σούδας, και μάλιστα αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος της ίδιας της διεύθυνσης του σχολείου.

“Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι τα δώρα που θα δοθούν στα παιδιά την Πέμπτη 19/12/2024 από τον Άη Βασίλη είναι δωρεά της αμερικανικής Βάσης, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για προσφορά δώρων στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας”, ανέφερε η διεύθυνση του νηπιαγωγείου σε ενημερωτικό e-mail προς τους γονείς.

Δεδομένης της εμπλοκής της αμερικανικής βάσης στις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού, ένας πατέρας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του απέναντι σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και την έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν ερωτήθηκαν σχετικά οι γονείς των παιδιών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “η αμερικάνικη βάση στη Σούδα παίζει ενεργό ρόλο στον βομβαρδισμό παιδιών όπως το δικό μου, σε άλλες χώρες όπως η Παλαιστίνη, ο Λίβανος, η Συρία, παλαιότερα η Λιβύη, η Σερβία… πολύ μακρύς ο κατάλογος”.

“Από τέτοιους φονιάδες προσωπικά και για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι υποκριτικά δώρα και προσφορές. Επιθυμώ στο δικό μου παιδί να μην δοθεί το δώρο/δωρεά της βάσης και να επιστραφεί πίσω με την υποσημείωση να σταλεί στην Παλαιστίνη, αντί βομβών που συνήθως στέλνουν. Παρακαλώ ενημερώστε με για το μέγεθος του δώρου που θα δοθούν, ώστε το πρωί να σας φέρω ένα δικό μου δώρο, ώστε να μην νιώσει άσχημα επειδή θα πάρουν τα υπόλοιπα παιδιά δώρο, ενώ αυτός όχι”, συνέχισε ο ίδιος πατέρας, απαντώντας στο ενημερωτικό e-mail για την πρωτοβουλία της διεύθυνσης του νηπιαγωγείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαργαρίτα Οικονομοπούλου: Νεκρή σε ηλικία 34 χρονών σε αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης η πρώην βολεϊμπολίστρια

«Κόλαφος» ο Νεκτάριος Σφυράκης για την ταινία «Υπάρχω»: «Κάνατε τον Καζαντζίδη εισιτήριο των 12 ευρώ»

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί αλλαντικά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Προσοχή για τους καταναλωτές

Κόντρα Ακρίτα με Σμαραγδή για τον «Καποδίστρια»: «Το βρήκα στα μέιλ και δεν πίστευα στα μάτια μου» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο