Άρης Μουγκοπέτρος: Δημόσια έκκληση από τον δικηγόρο του για συγκεκριμένο θαμώνα – Τι ζητά

1 week ago

Σε διευκρινίσεις για τις συνθήκες του ατυχήματος που σημειώθηκε σε γλέντι στα Τριπόταμα Αχαΐας και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του προχώρησε ο Άρης Μουγκοπέτρος, μέσω του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Παπαναστασίου.

Στην μακροσκελή επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, κάνει έκκληση προς τον φίλο του ο οποίος, όπως αναφέρεται του έδωσε την κροτίδα, να καταθέσει στην αστυνομία και να αναλάβει την ευθύνη.

«Ανήμερα του Πάσχα έγινε προγραμματισμένη εμφάνιση του σε εκδήλωση στα Τριπόταμα Αχαΐας. Περί τις 6:30 πμ της Δευτέρας του Πάσχα και μετά από μια κοπιαστική για αυτόν βραδιά, διαρκούς εργασίας, συγκεκριμένο πρόσωπο, του έδωσε στο χέρι αυτό που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κροτίδα. Ο Άρης Μουγκοπέτρος, έχοντας πλήρη άγνοια από πυροτεχνήματα, κροτίδες, βεγγαλικά κλπ, του το επέστρεψε, και εκείνος του αποκρίθηκε να το κρατήσει και πως δεν είναι τίποτα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Άρης Μουγκοπέτρος είναι αυτοδίδακτος δεξιοτέχνης του κλαρίνου, καταγόμενος από μια αγροτική, πολυμελή οικογένεια της επαρχίας. Αγωνίζεται από τα 14 του χρόνια για να καταξιωθεί στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής, υπερπηδώντας σε όλη αυτήν την διαδρομή σειρά εμποδίων. Μέσα από σκληρό αγώνα κατόρθωσε σήμερα στα 32 του χρόνια να χαίρει εκτίμησης από το ευρύ κοινό και τους συναδέλφους του. Ανήμερα του Πάσχα έγινε προγραμματισμένη εμφάνιση του σε εκδήλωση στα Τριπόταμα Αχαΐας.

Περί τις 6:30 πμ της Δευτέρας του Πάσχα και μετά από μια κοπιαστική για αυτόν βραδιά, διαρκούς εργασίας, συγκεκριμένο πρόσωπο, του έδωσε στο χέρι αυτό που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κροτίδα.

Ο Άρης Μουγκοπέτρος, έχοντας πλήρη άγνοια από πυροτεχνήματα, κροτίδες, βεγγαλικά κλπ, του το επέστρεψε, και εκείνος του αποκρίθηκε να το κρατήσει και πως δεν είναι τίποτα. Έτσι, θεωρώντας πως πρόκειται για πυρσό τούρτας γενεθλίων, το άναψε και αυτό εξερράγη. Η τουλάχιστον επικίνδυνη συμπεριφορά ενός θαμώνα, ο οποίος θεώρησε σωστό να φέρει μαζί του κροτίδα σε κλειστό χώρο, ασφυκτικά γεμάτο και να την δώσει σε έναν μουσικό κατά την διάρκεια της εργασίας του, εξαπατώντας τον μάλιστα και για την φύση αυτού που του έδωσε, οδήγησε στον ακρωτηριασμό του δείκτη και του παράμεσου δακτύλου του δεξιού του χεριού, και στην μερική αποκατάσταση του αντίχειρα του με μόσχευμα από τον μηρό του.

αρχείο λήψης

Οι συνέπειες αυτής της ολέθριας συμπεριφοράς έχουν επιφέρει τρομακτικό πλήγμα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή του εντολέα μου, ο οποίος είναι και πατέρας διδύμων ηλικίας 2 ετών. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες για το ως άνω περιστατικό στους πραγματικούς υπευθύνους. Με αφορμή το γεγονός αυτό ελπίζουμε ότι στο μέλλον η διάθεση κροτίδων θα διέπεται από ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο, ώστε η προμήθειά τους να μην είναι ευχερής στον πάσα ένα.

Ο εντολέας μου θέλει και δι’ εμού να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κ.Α.Τ για την εξαιρετική περίθαλψη που έχει ήδη λάβει. Ευχαριστεί, επίσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το ενδιαφέρον τους, καθώς και όλους τους πραγματικούς φίλους του και τους συναδέλφους του που εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους στο πρόσωπό του, και η οποία τον έχει συγκινήσει βαθιά, και τον εμψυχώνει αυτές τις δύσκολες ώρες».

«Έχασα ό,τι πολυτιμότερο είχα»

Μέσα από βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media, ο μουσικός μίλησε για το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τρία του δάχτυλα.

«Με συγκινείτε, είστε η δύναμή μου. Θα μπορούσα να είμαι πολύ χειρότερα, να μην μπορώ να δω τα παιδάκια μου. Την πάτησα από τον μεγαλύτερο μου φόβο. Δεν πήγα ούτε στην Ανάσταση γιατί φοβόμουν τις κροτίδες. Βρέθηκε από θαμώνα του μαγαζιού στα χέρια μου κάτι που νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με δάκρυα στα μάτια, ο μουσικός κλείνει το βίντεο, τονίζοντας: «Έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα αυτή τη στιγμή πέρα από τα μάτια μου. Έχω πίστη στο θεό και σε εσάς. Σας αγαπώ πολύ! Θα επιστρέψω δυνατός».

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο