Απολαυστικά κεφτεδάκια που θα σας κάνουν να αναστενάξετε με την πρώτη μπουκιά – Η μαγεία κρύβεται στο μυστικό υλικό του κιμά.

2 years ago

Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιό ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιό ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε το υγιεινό μυστικό στον κιμά για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.



Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

 Κεφτεδάκια που θα κάνουν όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν - Το μυστικό κρύβεται σε ένα υλικό του κιμά

Χωρίς κρεμμύδι: Τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια που φάγατε ποτέ!

Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια χωρίς κρεμμύδι. Μία λαχταριστή συνταγή για αυτούς που απεχθάνονται τα κρεμμύδια.

Με την ευκαιρία, δείτε επισης: Κανένα ψωμί και καμιά βρώμη: Το ζύμωμα του κιμά για τα μπιφτέκια αλλάζει μια για πάντα!

Υλικά

  • 600 γρ. – 700 γρ. κιμάς
  • 2 – 3 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 κ γλ σκόνη σκόρδο

Διαδικασία

 Τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια που φάγατε ποτέ!

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε τηγάνι η γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι.

Πηγή

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο