2+1 σοβαροί λόγοι για να μην ξαναπιείτε καφέ με γάλα – Ομορφιά & Υγεία


Το ζεστό καφεδάκι με γάλα είναι μία από τις αγαπημένες σου απολαύσεις της ημέρας! Κυρίως όταν ο καιρός γίνεται βροχερός και η θερμοκρασία πέφτει λιγάκι είναι σκέτη απόλαυση…Ξέρεις όμως ότι ο συνδυασμός καφέ με γάλα μπορεί να μην σου κάνει και τόσο καλό;


Διαφ.

O καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού ξυπνήματος για το 90% του παγκοσμίου πληθυσμού, ενώ πολλοί έχουν την τάση να προσθέτουν και γάλα για να του δώσουν πιο ελαφριά και ευχάριστη γεύση.

Οριστικό: Το αποφάσισε ο Αντώνης Κανάκης λίγες ώρες πριν αρχίσει το «Ράδιο Αρβύλα»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Οριστικό: Το αποφάσισε ο Αντώνης Κανάκης λίγες ώρες πριν αρχίσει το «Ράδιο Αρβύλα»

καφές με γάλα

Παράλληλα, διαβάστε εδώ πόσο επικίνδυνο είναι να πίνετε γάλα κάθε μέρα.

Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία γιατί:

  • Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης ( πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
  • Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
  • Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.

Μην βάζετε ποτέ γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά - Αυτός είναι ο λόγος

Τα καλής ποιότητας αυγά δεν χρειάζονται πολλά επιπλέον συστατικά για μια νόστιμη ομελέτα.

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

Εάν συνηθίζετε να βάζετε γάλα στα αυγά όταν τα χτυπάτε για να φτιάξετε ομελέτα, καλό θα ήταν να το σταματήσετε.

Το γάλα δεν κάνει τα αυγά πιο κρεμώδη, πιο αφράτα, ούτε και “γεμίζει το πιάτο με περισσότερη ομελέτα”. Το μόνο που πραγματικά πετυχαίνει το γάλα είναι να αραιώσει τη γεύση των αυγών, καθιστώντας τα πιο “ελαστικά” και άχρωμα.

Μόνο βούτυρο

Οι σεφ και οι μάγειρες συμφωνούν ότι το βούτυρο είναι το μοναδικό γαλακτοκομικό υλικό, που χρειάζεστε για να φτιάξετε ομελέτα. Χρησιμοποιήστε μεσαία έως χαμηλή θερμότητα και λιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί (αλλά όχι καφέ) χρώμα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα στο κάτω μέρος. Περιοδικά με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά τα αυγά από το κάτω μέρος του τηγανιού για να σχηματιστούν πιο “μεγάλα κομμάτια” και μέχρι να γίνουν τ’ αυγά.

Μην χτυπάτε τ’ αυγά απευθείας μέσα στο τηγάνι

Μερικοί σπάνε τ’ αυγά απευθείας στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να τα χτυπήσουν μέσα σε αυτό. Αυτό είναι λάθος. Όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τσόφλια αυγών στο τηγάνι, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να χαράξετε τον πάτο του τηγανιού. Πάρτε το επιπλέον βήμα για να σπάσετε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε. Το τελικό προϊόν σας θα είναι καλύτερο λόγω των πρόσθετων προσπαθειών σας.

Χρησιμοποιήστε σπάτουλα σιλικόνης

Μια σπάτουλα σιλικόνης είναι το καλύτερο εργαλείο για να φτιάξετε ομελέτα. Οι μεταλλικές σπάτουλες μπορεί να ξύσουν και να γρατζουνίσουν την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σας, ενώ μια ξύλινη κουτάλα δεν μπορεί να φτάσει καλά στις άκρες του τηγανιού για να ανακατέψει το μείγμα.

Υπομονή και χαμηλή φωτιά

Η ομελέτα πρέπει να μαγειρεύεται αργά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμότητα. Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να παραψηθούν τα αυγά. Όπως και άλλες πρωτεΐνες, τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν αφαιρεθούν από τη φωτιά, οπότε κατεβάστε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας πριν δείτε τα αυγά να έχουν ψηθεί τελείως. Το ζεστό τηγάνι θα συνεχίσει να μαγειρεύει τα αυγά καθώς θα τα μεταφέρετε στο πιάτο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: