Το πουκάμισα είναι από τα πιο δύσκολα και μπελαλίδικα ρούχα στη στοίβα με τα ασιδέρωτα. Τσαλακώνονται εύκολα, οι τσακίσεις τους είναι ορατές, ενώ το ύφασμα, ο γιακάς και τα κουμπιά δεν διευκολύνουν καθόλου τη διαδικασία σιδερώματος.
Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα εξαφανίσεις τους λεκέδες από ιδρώτα στα λευκά πουκάμισα.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος, που θα σου λύσει τα χέρια, για το πως να σιδερώσεις σωστά τα πουκάμισά σου βήμα προς βήμα.
Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο και άλλαξε τον τρόπο που σιδέρωνες τα πουκάμισά σου μέχρι σήμερα.
Βάζετε τα πουκάμισα σας στο πλυντήριο κουμπωμένα; Σταματήστε το αμέσως!
Ο καθαρισμός του πουκαμίσου αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική για τη μακροζωία του ρουτίνα –από εκεί ξεκινούν όλα! Εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύουν πολύ, όχι, δεν αρκεί απλά να… πετάξετε το πουκάμισο στο πλυντήριο και να αφήσετε το τελευταίο να κάνει τη δουλειά του. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφουμε παρακάτω και να δείτε που τα πουκάμισά σας θα τραβούν τα βλέμματα για πολλά, πολλά χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα πουκάμισα που πρέπει να προσέχετε κατά την πλύση αλλά και τα τζιν, δείτε εδώ τι ισχύει για το πλύσιμο των τζιν στο πλυντήριο.
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Πριν την πλύση: λεκέδες, κουμπιά
Ξεκινήστε ξεκουμπώνοντας κάθε κουμπί του πουκαμίσου σας –συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων στον γιακά και τον πήχη του χεριού. Εννοείται πως θα πρέπει να αφαιρέσετε τα μανικετόκουμπα. Πραγματοποιήστε έναν οπτικό έλεγχο και εφαρμόστε καθαριστικό πάνω από κάθε λεκέ που θα εντοπίσετε, το talc κάνει μάγια στις λαδιές, ακόμα κι αν αυτές έχουν γίνει πριν ώρα. Δώστε προσοχή να μην έχει ως βάση τη χλωρίνη αφού εν τοιαύτη περιπτώσει μπορεί να αλλοιώσει τοπικά το χρώμα του πουκαμίσου.
Κατά τη διάρκεια της πλύσης
Επιλέξτε προσεκτικά τα υπόλοιπα ρούχα που θα μπουν στον κάδο ώστε να είναι του ιδίου ή συναφών χρωμάτων και βεβαιωθείτε ότι δε θα ξεβάψει κάποιο από αυτά. Επιλέξτε πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα για να ελαχιστοποιήσετε τις φθορές στο ύφασμα –δε θέλετε το πλυντήριο να συμπεριφερθεί άγαρμπα στο πουκάμισό σας, έτσι δεν είναι; Αν το χρώμα του τελευταίου είναι ανοιχτό ή λευκό, τότε μπορείτε να επιλέξετε ζεστό νερό. Αν πάλι πρόκειται για σκουρόχρωμο, καλό είναι το νερό να είναι κρύο ώστε να μην επηρεαστεί το χρώμα του.
Μετά την πλύση: στέγνωμα και άπλωμα
Μην αφήσετε το πουκάμισο πολλή ώρα στον κάδο, ειδάλλως οι ζάρες που αναπόφευκτα θα έχουν δημιουργηθεί, θα αποτυπωθούν επάνω στο ύφασμα καθώς αυτό θα στεγνώνει. Αντ’ αυτού, προτιμήστε να το βγάλετε από τον κάδο όσο πιο γρήγορα μετά το πέρας της πλύσης και απλώστε το με προσοχή. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μανταλάκια αφού μπορούν να δημιουργήσουν στο πουκάμισο σημάδια που δύσκολα θα φύγουν –το ίδιο ισχύει και για τις συρμάτινες κρεμάστρες. Περιμένετε να στεγνώσει και κατόπιν σιδερώστε το.
Πηγή