Θέλετε να βράσετε κουνουπίδι αλλά διστάζετε καθώς σκέφτεστε τη βαριά μυρωδιά που θα αφήσει μετά στο σπίτι; Παράλληλα δείτε πως θα καλλιεργήσετε κουνουπίδι.
Υπάρχουν μερικά κολπάκια, που θα μειώσουν αυτή τη μυρωδιά για να απολαύσετε χωρίς μπελά αυτό το θρεπτικό και νόστιμο λαχανικό.
- Πρώτο και σημαντικότερο, μην παραμαγειρεύετε το κουνουπίδι. Σπάστε το με τα χέρια σε κομμάτια πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και βράστε το, τόσο ώστε ίσα που να μαλακώσει. Το πολύ βράσιμο σχηματίζει την πολύ έντονη μυρωδιά.
- Μαγειρέψτε το στον ατμό ή κάντε το σοτέ στο τηγάνι. Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν αναδύεται η γνωστή μυρωδιά.
- Βάλε μία κουταλιά ξίδι στο νερό μου βράζεις κουνουπίδι για να μη μυρίζει και για να βγει λευκό και καθαρό
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και δεν θα χάσετε!
Μόλις μάθεις τι κάνει στο σώμα σου το κουνουπίδι θα το τρως κάθε μέρα
Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά το κουνουπίδι μπορεί να κάνει πολύ καλό στο σώμα και να ενισχύσει την υγεία. Μόλις διαβάσεις τι κάνει... θα το τρως κάθε μέρα.
Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, το κουνουπίδι είναι ο θρεπτικός σύμμαχος στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κυτταρίτιδας.
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Το κουνουπίδι, όπως το μπρόκολο και το λάχανο που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τις τροφές, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνουν τη διούρηση και θεωρούνται φυσική μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
Πώς μπορείτε να το μαγειρέψετε
Οι περισσότεροι το μαγειρεύουμε σαλάτα, βραστό με λάδι και λεμόνι. Ένας διαφορετικός εύκολος τρόπος παρασκευής για πιο ενδιαφέρουσα γεύση είναι να το ψήσετε στο φούρνο με λίγο ξύδι, και με αυτόν εδώ τον τρόπο θα σιγουρευτείτε ότι είναι 100% καθαρό από χημικά.
- Ανακατέψτε σε ένα μέτριο μπολ 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι μουστάρδα, 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κουταλάκια κάππαρη.
- Βάλτε μισό περίπου κουνουπίδι (μετρίου μεγέθους) σε ένα ταψί, προσθέστε το μίγμα με το ξύδι και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και επιπλέον ξύδι αν επιθυμείτε.
Πηγή