Διαφ.
Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής:
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί σαντιγί
- 1 – 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
- λίγο γάλα
Εκτελεση
- Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
- Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
- Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς, φρούτα, ό, τι τραβάει η όρεξη μας
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μπορείτε να βάλετε και μια κουταλιά μερέντα αν θέλετε στη κρέμα και να γίνει σοκολατένιο!
Cheesecake λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα! Θα το ερωτευτείτε
Ένα γλυκό με άρωμα άνοιξης που θα σας κάνει να κολλήσετε. Θέλετε κάτι ελαφρύ και κρεμώδες; Δοκιμάστε αυτό το cheesecake με λεμόνι και ζαχαρούχο γάλα και θα μας θυμηθείτε!
Είναι ο τέλειος συνδυασμός γλυκού και τάρτας και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ψήσιμο! Αν σας αρέσουν οι παραλλαγές του κλασικού cheesecake, μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή, για την οποία θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά.
Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:
- -155 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
- -μισό φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- -2 συσκευασίες των 225 γραμμαρίων τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- -1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
- -μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- -ξύσμα από δύο λεμόνια
- -2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
Οδηγίες:
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- 1. Λαδώστε τρεις φόρμες 13 εκατοστών.
- 2. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και πιέστε μέχρι το μίγμα να γίνει μία μπάλα.
- 3. Χωρίστε την ζύμη στις τρεις φόρμες και πιέστε την προς τα κάτω. Βάλτε τις φόρμες στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την γέμιση.
- 4. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ανάλαφρο και μαλακό. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά για να μην σβολιάσει.
- 5. Ρίξτε μέσα τον χυμό από λεμόνι, το ξύσμα και την βανίλια.
- 6. Χωρίστε το μίγμα στις τρεις φόρμες. Θα πρέπει να είναι αρκετό για να γεμίσουν μέχρι πάνω.
- 7. Βάλτε τις στο ψυγείο για 4-6 ώρες, ή για όλο το βράδυ.
- 8. Ρίξτε από πάνω μούρα πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές ειδικών
- Τα cheesecake που δεν χρειάζονται ψήσιμο δεν είναι τόσο σταθερά όσο αυτά που ψήνονται, γι’αυτό μην ανησυχήσετε αν δείτε ότι το δικό σας μοιάζει λίγο με ζελέ.
- Η γεύση είναι τέλεια, παρά την μαλακή σύνθεση! Αυτή η συνταγή κάνει επίσης και για μεγαλύτερο ταψί.
- Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα μέχρι να δέσει, αλλά αν το αφήσετε μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!
Πηγή