Μικρά μυστικά για μεγαλύτερη απόλαυση. Μάθε πως θα φτιάξεις ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο, περιορίζοντας τις περιττές θερμίδες:
Διαφ.
Μαγείρεψε το κοτόπουλο με την πέτσα και άλειψέ τη με λίγο ελαιόλαδο και αποξηραμένα βότανα ή μπαχαρικά. Ψήσε τα φιλέτα του κοτόπουλου καλά και πριν σερβίρεις το φαγητό σου, αφαίρεσε την πέτσα για να περιορίσεις τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά αλλά να διατηρήσεις την έντονη γεύση από το λάδι και τα μπαχαρικά. Είστε λάτρεις του κοτόπουλου και θέλετε να κάνετε ξεχωριστές συνταγές. Μπορείτε να δείτε εδώ την λίστα.
Κοτόπουλο παστιτσάδα: Λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα
Παραδοσιακή και υπέροχη παστιτσάδα Κέρκυρας! Μια νησιώτικη συνταγή με μακαρόνια και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
- 1,2 κιλά κοτόπουλο
- 500 γρ. κρασί κόκκινο
- 2 στικ κανέλα
- 6 γαρίφαλα
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 γρ. bucatini
Για το σερβίρισμα
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- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- γραβιέρα
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και τυλίγουμε με μεμβράνη. Φροντίζουμε να ακουμπάει στην επιφάνεια από το κοτόπουλο και να το βυθίσει όλο μέσα στο κρασί.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 8-12 ώρες να μαριναριστεί.
- Σουρώνουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα κατσαρολάκι. Μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν εμφανιστεί αφρός στην επιφάνειά της τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το σκόρδα σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί από το κατσαρολάκι, τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου, τα φύλλα δάφνης, το κοτόπουλο και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
- Λίγη ώρα πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο βάζουμε τα bucatini σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα bucatini και σερβίρουμε σε τρεις στρώσεις βάζοντας ενδιάμεσα, ελαιόλαδο, πιπέρι και γραβιέρα. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα, ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή