Κοτόπουλο με πένες και σπαράγγια
– Βράζετε τα μακαρόνια, τ΄αφήνετε στην άκρη με την κατσαρόλα.
– Βράζετε για λίγα λεπτά τα σπαράγγια, τ΄αφήνετε κι αυτά στην άκρη.
– Κόβετε το κοτόπουλο που περίσσεψε, σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις πένες και τα σπαράγγια.
– Ρίχνετε ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος και τ΄αφήνετε στη φωτιά να “δέσει” όλο για περίπου 4 λεπτά.
– Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε χωρίς λάδι μερικά κομμάτια μπέικον κι όταν ξεροψηθούν να τα κόψετε σε μικρά κομάτια και να τα ενώσετε με τα μακαρόνια.
– Σερβίρετε με φρέσκο πιπεράκι.
Tάρτα κοτόπουλου
– Ανοίγετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας, ή ειδικό φύλλο για τάρτες.
– Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ένα κρεμμύδι, μανιτάρια και μπέικον αν θέλετε, ακόμη και πιπεριές.
– Έχετε ξεψαχνίσει δυο μπούτια κοτόπουλου και τα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια.
– Όταν ετοιμαστούν τα σοταρισμένα λαχανικά σας, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
– Ρίχνετε το μείγμα του μπολ στην ανοιχτή σφολιάτα.
– Τρίβετε ό,τι τυριά έχετε από πάνω. Χτυπάτε δυο αυγά, μαζί με μισή κρέμα γάλακτος, περιχύνετε την τάρτα. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αντικαθιστάτε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ωρίτσα.
Κοτόσουπα
– Απλά τα πράγματα είναι εδώ… Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νεράκι και μια κουταλιά βούτυρο (για πιο υγιεινά λάδι ελιάς).
– Κόβετε ό,τι λαχανικά θέλετε, καρότα, κολοκύθια κλπ. και βράζετε μαζί με το κοτόπουλο και έναν κύβο κότας.
– Αν θέλετε 10 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτετε και ρύζι ή λεπτά ζυμαρικά για σούπα όπως noodles κλπ.
– Ανακατεύετε, χαμηλώνετε και τη φωτιά και τ΄αφήνετε να βράσουν όλα μαζί.
– Αν θέλετε προσθέτετε και λεμόνι.
Κοτόπουλο σαλάτα με μακαρόνια
– Έχετε βράσει τα μακαρόνια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
– Εκεί μέρα ρίχνετε κομματάκια κοτόπουλου, ντοματούλες, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαρούλι.
– Τα ανακατεύετε και είναι έτοιμα! Για ακόμη πιο νόστιμο και πρωτότυπο φαγητό, ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια και σάλτσα πέστο κι ανακατεύετε.
– Τρώγεται κρύα.
Μακαρόνια με κοτόπουλο ογκρατέν
– Απλώνετε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ κοντά μακαρόνια έτοιμα βρασμένα.
– Από πάνω ρίχνετε κομματάκια από το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει.
– Σε ένα μπολ τρίβετε τυριά, σίγουρα παρμεζάνα για να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό και ρίχνετε πάνω στο ταψί μαζί με κρέμα γάλακτος και πιπεράκι.
– Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνει η επιφάνεια του ογκρατέν χρυσή και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή