Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας – Φτιάξτε baby πατάτες λεμονάτες στον φούρνο! – Γεύση


Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες baby. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας!


Διαφ.

Πετάς τις φλούδες από τις πατάτες; Μετά από αυτό θα τις κρατάς!

Σούσουρο με Αντώνη Κανάκη: Αυτός είναι ο λόγος που κρύβει την οικογένειά του

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Σούσουρο με Αντώνη Κανάκη: Αυτός είναι ο λόγος που κρύβει την οικογένειά του

πατατεσ-μικρεσ

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά πατατούλες Baby με τη φλούδα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο, θρυμματισμένο + 4-5 κλωναράκια επιπλέον
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
    αλάτι πιπέρι

πατατεσ-μικρεσ

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Αναμιγνύετε σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού. Ρίχνετε το ζωμό κότας, τοποθετείτε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1-1 ½ ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό βραστό νερό.

Πηγή: destora.com

Διαβάστε επίσης: